Egészségre nevelő és szemléletformálós életmód programok az "Italkereskedő-ház" zrt-nél.

A projekt megvalósításának kezdete: 2012.10.01
A projekt megvalósításának befejezése: 2013.07.29
Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 9 500 026 Ft

Energia pályázat

A projekt megvalósításának kezdete: 2011.07.01
A projekt megvalósításának befejezése: 2011.09.30
A projekt elszámolható költségei összesen: 59 678 905 Ft
A projektre igényelt támogatás összege: 29 839 452 Ft
Az igényelt támogatás mértéke: 50%

 

 

Előzmény:

Az Italkereskedő-Ház Zrt. a miskolci kistérségben fekvő telephelyének elektromos energia szükségletét kívánja biztosítani megújuló energiaforrásból, mellyel az energiafogyasztásból adódó magas rezsiköltségét kívánja drasztikusan csökkenteni. A projektgazda vállalkozás számára stratégiai fontosságú célterület a fenntartható technológiák elterjedése, így operatív szemléletben is prioritásként kezelt terület a környezetbarát működtetés, mellyel a nagy, egybe nyitott terekkel rendelkező raktár és iroda épületnek elektromos ellátásához használnak a tervek szerint zöld energiát. A projektet az Italkereskedő-Ház Zrt. példaként szánja versenytársai számára, hogy a gazdasági és környezeti előnyöket bemutatva, széles körben terjedjen el a megújuló energiahasználat a magyarországi nagy fosszilis energiafogyasztók körében is.

 

 

Közvetlen célok:

  • Elsődleges cél, hogy a beruházás eredményeként a tárgyépület áramellátásáról hosszútávon fenntartható technológiai beépítésével megújuló energiahordozók gondoskodjanak, mellyel függetlenné teheti magát a projektgazda, a folyamatosan dráguló és bizonytalan ideig rendelkezésre álló fosszilis energiahordozóktól úgy, hogy a működtetés ráfordítás töredéke legyen a jelenleginél.
  • A rezsiköltségének drasztikus csökkenésével egyenes arányban nő a vállalkozás árbevétele, mely különbözetet a folyamatos fejlődés fenntartására fordítva (szolgáltatások, munkahelyek bővítése), ugrásszerű emelkedésnek indul a vállalkozás versenyképessége.
  • Tiszta, környezetbarát energiaforrás igénybevételével jelentős lépést tesz a projektgazda, az európai normáknak megfelelő egészségtudatos munkahely kialakításához, melynek eredményeként alkalmazottai megelégedettségi szintjének növelésén keresztül nagymértékben javítja a munkamorált, emeli a hatékonyságot és a profitképességet.

©2009 fps webügynökség